Stoelyoga

Locatie Kleinzand 151, Sneek

Als men wat ouder wordt is het belangrijk de gezondheid te onderhouden of te verbeteren door de juiste oefeningen te doen die bij de leeftijd passen. Yoga is niet prestatiegericht en juist door het oefenen binnen de eigen lichamelijke mogelijkheden is deze Stoelyoga geschikt voor 55+, maar ook voor jongere deelnemers met beperkte bewegingsmogelijkheden door bijvoorbeeld gewrichtsklachten, rugpijn, ME of burnout. In deze groep bouwen we de oefeningen wat rustiger op en de meeste oefeningen doen we zittend op een stoel.

Waarbij kan stoelyoga u helpen?

  • Gewrichtsklachten;
  • Rugpijn;
  • ME;
  • Slaapproblemen;
  • MS;
  • Hoge bloeddruk;
  • Stress.

Doordat we voelend leren bewegen, ons inleven in de oefening en deze langzaam en geconcentreerd uitvoeren, bepaalt u zelf hoever u kunt gaan in een oefening. De ademhaling werkt ondersteunend bij de oefeningen, zodat u tijdens een oefening al leert ontspannen. Door deze zachte benadering leert u wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van het ouder wordende lichaam. Ondanks dat we een aantal oefeningen zittend op een stoel uitvoeren, zijn er nog voldoende bewegingen te ontdekken.

Tijdens stoelyoga wordt extra aandacht besteed aan het soepel houden van rug en gewrichten. Het evenwicht wordt getraind d.m.v. verschillende balansoefeningen. De oefeningen verbeteren de lichaamshouding en bloedsomloop (ook het oefenen van een volledige ademhaling werkt daaraan mee) en zorgen voor souplesse en vitaliteit zowel op geestelijk als op lichamelijk niveau.

Stoelyoga vindt iedere maandag plaats van 15.30 – 16.30 uur en wordt gegeven door Wieke de Groot. Wilt u meer informatie over stoelyoga, of wilt zich u aanmelden voor de lessen? Neem dan gerust contact met ons op.