De apenhouding

Een man van 36 met een kantoorbaan, meldt zich met brandende en trekkende pijnklachten in de rechter onderarm. Dit heeft hij inmiddels al 3 maanden aangekeken, maar het lijkt niet veel beter te worden.  

Tennisarm

Volgens Dr. Google zou het wel eens een tennisarm kunnen zijn. Dit wil hij dan ook van mij weten of dit klopt. Helaas leek dit inderdaad het geval te zijn. Een tennisarm hoeft niet veroorzaakt te worden doordat je teveel tennist. De naam klopt dus eigenlijk niet. Een tennisarm is een aandoening van de aanhechting van de strekspieren van de onderarm aan de elleboog. De aanhechting bevindt zich aan de de buiten-bovenkant van de elleboog. De aanhechting wordt overbelast.De overbelasting kan ontstaan als je de hele tijd dezelfde beweging maakt met je pols, bijvoorbeeld bij schilderen of computerwerk met een muis of typen. 

Monkeypose 

Naast het onderzoek en het inzetten van de FOI-behandeling, hebben we ook huiswerkoefeningen doorgenomen. Waaronder het regelmatig rekken van de onderarm tijdens het werk en thuis aandacht te hebben voor de Yinhouding: Monkeypose 

Het werkt! 

We zijn nu 5 behandelingen verder en de combinatie van de FOI-behandeling, aanpassingen in zijn werkhouding en de rek met de yinhouding zijn de klachten al voor zeker 50-60% verbeterd.  

Hoe doe je de Monkey-pose? 

Vanuit zithouding op je knieën, breng je de rug van je handen voor je knieën, je vingers laat je richting naar elkaar toe wijzen, indien je meer ruimte hebt, laat je je vingers richting je knieën wijzen. Je laat je billen langzaam afdalen richting je hakken.
Verzacht met aandacht de buitenkant van je armen en polsen, welke je in deze houding op rek brengt.
De Monkey-pose werkt ook goed bij pols-klachten!

Meer weten?

Het kan zijn dat je door je eigen klachten niet zeker weet of je deze houding mag/kunt uitvoeren.
Of misschien twijfel je of je de houding correct uitvoert.
Of heb je een andere klacht en ben je benieuwd of we daarvoor ook een houding hebben?
Neem dan contact met op ons of met je eigen fysiotherapeut/zorgverlener: info@newhealthcentre.com of 0515-558888.
 
Succes met de Monkey!
 
Martijn van der Werf
Oefentherapeut Cesar
FOI-therapeut
 
#newhealthcentre #sneek #fysiotherapie #oefentherapie #cesar #foi #therapeut #arm #pijn #rug #tennisarm #fysio #fysio4u #houding #oefening #monkeypose #yoga #yogacentrumsneek #gezondheid #zelfzorg #herstel