Dry Needling

Onze fysiotherapeut Ronny Eijer heeft met succes de opleiding Dry Needling afgerond. Zogenaamde triggerpoints, spierknopen, kunnen veel pijn veroorzaken. Met dry needling kunnen die triggerpoints gericht aangepakt worden.

Heeft u interesse in de Dry Needling behandelmethode?

Via de onderstaande knop kunt u eenvoudig een voorlopige afspraak maken bij Fysio4U.

Afspraak Maken

Wat is dry needling?

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de Nederlandse fysiotherapeut. De methode is overgekomen uit Canada en wordt al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie.

Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en op die manier raken die spieren snel en langdurig ontspannen. Er wordt gebruik gemaakt van een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, waarmee er dus geen vloeistof in de spier gebracht wordt. De behandeling dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ‘energie’ in het lichaam. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee de spier kortdurend wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren, de zogenaamde ‘triggerpoints’, en is geen dus geen ‘energetische’ behandeling.

Lees Meer

Laat een reactie achter