Eelco Griep

In de periode van 2003 tot 2005 heb ik de opleiding tot shiatsu therapeut gevolgd aan het Instituut voor shiatsu Massage Therapie te Amersfoort. Tijdens deze 3-jarige opleiding heb ik mij toegelegd op de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG). Door me verder te verdiepen in de technieken van Traditionele Chinese Geneeskunst heb ik in 2009 mijn diploma acupunctuur behaald.

Tijdens mijn stage bij Qingdao Traditional Medicine Hospital in Qingdao (China) heb ik o.a. een specifieke techniek van kinder-tuina ( kinder massage ) geleerd.

Naast mijn diploma shiatsu en acupunctuur heb ik het diploma Westerse Medische Basiskennis op HBO-niveau (2006) gehaald. Ook heb ik de opleiding cranio-sacraal relaxatie Therapeut gevolgd. Deze opleiding heb ik 2007 afgesloten. Ik ben me nu verder aan het specialiseren in de Japanse stijl van acupunctuur .

Al deze technieken hebben hetzelfde doel: energie in beweging brengen en het helende vermogen van het lichaam te activeren.

Het is voor mij belangrijk om mij te blijven bekwamen in mijn vak. Ik ben daarom aangesloten bij de vereniging van Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong en volg jaarlijks diverse opleidingen en cursussen.