Zwanger en bekkenklachten?

Zwangerschap is een unieke ervaring die door iedere vrouw anders beleefd wordt. De één gaat fluitend door de zwangerschap heen zonder een centje pijn. De andere wordt geplaagd door misselijkheid, bekkenpijn, bandenpijn etc.

Wanneer een vrouw zwanger is, maakt het lichaam hormonen aan die zorgen voor ontspanning van de ligamenten (sterk lichaamsweefsel dat de gewrichten bij elkaar houdt). De gewrichten worden zo wat losser en flexibeler. Op die manier kan de baby makkelijker door het bekken tijdens de geboorte. Doordat je gewrichten losser worden, kan echter ook bekkenpijn ontstaan.

Probeer eens de butterfly pose! Dit is een mooie houding om het bekken te stabiliseren en ruimte te geven aan het buikgebied en de liezen.

Butterfly pose

Ga op je rug liggen. Buig je beide benen. Je laat je knieën naar buitenvallen en plaatst je voetzolen tegen elkaar aan. Breng je handen op je buik, leg ze langs je lichaam of strengel je vingers in elkaar en plaats je handen achter je hoofd. Je kunt ervoor kiezen om je vingers ineen te strengelen en je handen te plaatsen onder je hoofd. Je laat je ellebogen naar buiten vallen

Neem hiervoor wel even rustig de tijd en kijk of je ontspanning kunt vinden in deze houding.

Zwangerschapsyoga

Vind je deze Butterfly-houding prettig? Dan is zwangerschapsyoga misschien wat voor jou. Je kunt instappen wanneer je wilt. Met week 10 of week 30, je bent van harte welkom. Samen met een vriendin of in je eentje, het is maar net wat jij prettig vindt. Je betaalt per les, dus zit niet vast aan een abonnement of strippenkaart. Proeflessen zijn gratis. Probeer het eens uit.

Op de website van Yoga4U vind je meer informatie.

Meer tips

Op de website van Cecile Röst, expert op het gebied van bekkenpijn tijdens/na zwangerschap, vind je handige tips: https://rosttherapy.com/wat-is-bekkenpijn/  Ook kun je een gratis app downloaden: Rost Moves Mamas

Hou je gedurende of na je zwangerschap klachten? Neem dan contact op met mij of Martijn van der Werf voor een behandeling en meer tips/adviezen. Wij hebben een speciale scholing voor bekkenpijn en zwangerschap gevolgd en helpen je graag, zodat je optimaal van je zwangerschap en je baby kunt genieten.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het me weten, ik hoor het graag!

Ellen van Wijnen